Skrivandet kan vara allt från ett måste (i Svenska A till exempel), till något praktiskt, till något som befriar och förlöser. Det är olika för oss alla. Det är olika från tid till tid. Det som gäller nu gäller nödvändigtvis inte i morgon.
Däremot måste vi alla enas om att skrivandet ändå är ett ypperligt redskap för tänkandet. Du kan skriva ner dina känslor och kanske blir det tydligare för dig varför du agerar som du gör. Du kan skriva att göra-listor, för att inte glömma. Du kan skriva skolarbeten där du lär dig att formulera så att andra förstår vad du vill säga. Du kan skriva sms, e-post och på chatt för att umgås. Du kan skriva ner saker du tänker och upptäcka tankar som du inte ens visste att du hade. Nedanstående citat är hämtat ur en text som handlar om kvalitativ pedagogik (Per Måhl: Betyg, men på vad?):
I det skrivna upptäcker vi det vi har förstått och det vi inte har förstått. /.../ Vi utvecklar vårt tänkande och lär oss till och med nya saker enbart genom att fatta pennan och skriva ner det vi tror oss veta och sedan läsa det vi har skrivit.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar